Ai o idee de afacere cu impact social şi doreşti să o dezvolţi? Înscrie-te acum la proiectul D.O.M.D.E

D.O.M.D.E, oportunităţi pentru tineri, antreprenoriat, training

Foto simbol: s.tmimgcdn.com

Ești cetățean al RM revenit în țară după o experiență de muncă sau studii în străinătate, ai o idee de afacere cu impact social și dorești să o dezvolți împreună cu un grup de experți care te vor ajuta să transformi ideea respectivă într-un plan de afaceri și să găsești oportunități de investiții sau de finanțare?Atunci Proiectul D.O.M.D.E este pentru tine.

Ministerul Muncii și Politicilor Sociale al Republicii Italiene în colaborare cu Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova și Regiunea Veneto au demarat un proiect de cooperare pentru promovarea dezvoltării economice a Republicii Moldova.

În cadrul proiectului organizatorii le propun tinerilor o cale de dezvoltare antreprenorială care îi va ajuta să lucreze asupra ideii lor de afacere și să cunoască exemple bune de antreprenoriat, în special în domeniul social. Totodată, îţi vor oferi posibilitatea să cunoști potențiali investitori și surse de finanțare în Italia și Moldova.

Proiectul D.O.M.D.E le oferă tinerilor oportunitatea de a beneficia de:

  • Expertiză națională și internațională în domeniul antreprenoriatului social;
  • Mentorat personalizat în dezvoltarea propriei idei de afacere;
  • Posibilitatea de a participa la o vizită de studiu în regiunea Veneto (Italia) pentru a cunoaște exemple relevante de afaceri sociale și a stabili o colaborare cu acestea;
  • Validarea ideii de afaceri și identificarea potențialilor investitori/parteneri ca urmare a întrevederilor organizate de proiect cu reprezentanții instituțiilor financiare  și programelor de suport a mediului de afaceri.

Participarea la cursul inițial de instruire (o prezență minimă de 70 %) este obligatorie pentru a accesa serviciile și facilitățile ulterioare.

Cerințele privind selecția candidaților (rezidenți în Italia și în Moldova):

  • Dorința de a investi timp în dezvoltarea ideii și în căutarea finanțărilor;
  • Deținerea unei diplome sau a unei calificări profesionale dobândită în Moldova sau într-o altă țară europeană sau, alternativ, o experiență de muncă sau de antreprenor de cel puțin 2 ani în sectorul vizat de ideea de afacere;
  • Cunoașterea limbii engleze la nivelul, cel puțin mediu.

Posedarea unei idei dezvoltate de afacere va fi un element preferențial, dar nu necesar. După caz, ideile le vom dezvolta împreună.

 

Alte cerințe:

 

Pentru cetățenii reveniți în Republica Moldova:

  •  Să fie revenit în țară după o experiență de aflare în Europa pentru studii sau muncă de cel puțin doi ani;
  • Preferabil buna cunoaștere a limbii italiene.

 

Pentru a beneficia de instruiri în Republica Moldova trebuie sa completezi următorul formular.

Pentru a beneficia de instruiri în Italia (pentru cetățenii rezidenți în Italia), accesați următorul formular.

 

 Termenul limită pentru completarea aplicațiilor este 6 august 2018.

 Procedura de selecție:

 Un grup special de experți va evalua cererile primite. Candidații selectați vor fi admiși în faza următoare, în care vor susține o probă ce constă dintr-un test (ușor pentru cei care doresc să facă afaceri) și un interviu.

După selecție, primii 15 candidați vor avea acces la cursul de instruire. În Italia, întâlnirile vor avea loc în zilele de vineri-sâmbătă-duminică timp de 4 săptămâni, în timp ce în Moldova instruirea va avea loc timp de o săptămână, cinci zile consecutiv, de luni până sâmbătă, în perioada 20 – 25 august.

Pentru eventuale întrebări puteți contacta asistentul de proiect – Violina Donu, e-mail: violina.donu@gov.md, mobil +373 060136781

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Devino voluntar al proiectului „Națiuni și generații" și petrece un an în Letonia
Next La Chişinău se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Tineretului. Vezi programul şi zonele de activităţi
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 11 =