Află mai multe despre patologiile sistemului nervos în cadrul conferinţei ştiinţifice Moldmedizin & Molddent

conferinţă ştiinţifică, moldmedizin moldment, tineri

Conferinţa ştiinţifică „Actualităţi în tratamentul patologiilor sistemului nervos” va avea loc  vineri, 14 septembrie la CIE MOLDEXPO.

Organizatorul evenimentului: IMSP Institutul de Neurologie și Neurochirurgie

Program:

Sesiunea I

  • Actualități în patologia vasculară medulară și cerebrală;
  • Management terapeutic și chirurgical.

Orele:

  1. 9:30 – 10:00 Deschiderea conferinței. Cuvînt de salut din partea Moderatorilor;
  2. 10:00 – 10:20 Claudicația medulară intermitentă: patogenie, manifestări clinice, diagnostic și tratament. Gavriliuc Mihail, colaborator științific principal LBCVN, 20 min;
  3. 10:20 – 10:35 Factorii de risc ai accidentului vascular cerebral ischemic. Daniela Efremova, cercetător științific, Laborator BVC, IMU, 15 min;
  4. 10:35 – 10:50 Rolul biomarkerilor în managmentul accidentelor vasculare cerebralei schemice. Costru – Tașnic Elena, asistent universitar, catedra Neurologie USMF;
  5. 10:50 – 11:05 Tratamentul prin tromboliză al accidentului vascular cerebral ischemicIgor Crivorucica, cercetător științific, Laborator BVC, IMU, 15 min;
  6. 11:05 – 11:25 Cazuri clinice complexe de neurochirurgie vasculara. Andronachi Victor, conferentiar universitar, Catedra Neurochirurgie USMF;
  7. 11:25 – 11:40 Chirurgia anevrismelor gigante. Preguza Ion, 15 min;
  8. 11:40 – 12:00 Rezultatele tratamentului chirurgical al pacienților cu stenoză de arteră carotidă pe fundal de AVC ischemic constituit. Adrian Bodiu, cercetător științific LNAR, 20 min;
    12:00 – 12:30 Pauză de cafea.

Sesiunea II
Actualități în patologia neuromusculară și vertebrală, neurodegenerativă.

Orele:

  • 12:30 – 12:50 Miastenia gravis. Actualități în diagnostic și tratament. Lisnic Vitalie, cercet. șt. principal LVN, 20 min;
  • 12:50 – 13:05 Tulburările de respirație în somn la pacienții cu maladii neuro-musculare. A. Lupușor, cercet. șt. stagiar LNF, 15 min;
  • 13:05 – 13:25 Abordari moderne ale patologiei coloanei vertebrale cervicale. Pleșca Svetlana, șef. Laborator LVN, 20 min;
  • 13:25 – 13:40 Abordarea terapeutică și de reabilitare în relație cu subtipul de durere lombară. Melnic Adrian, cercet. șt. stagiar LVN, 15 min;
  • 13:40 – 14:00 Bola Parkinson, diagnostic și tratament. Protocol clinic național.Rotaru Lilia, cercet. șt. superior LNF, 20 min;
  • 14:00 – 14:20 Epilepsia cu crize epileptice nocturne. Chiosa Vitalie, asistent universitar, Catedra Neurologie Nr 2, FRSC, 20 min;
  • 14:20 – 14:35 Amiloidoza cerebrală. Gavriliuc Pavel, cercetător științific LBCVN, 15 min;
  • 14:35 – 14:50 Durerea cronica, probleme de sanatate publica. Grosu Oxana, cercet. șt. LNF, 15 min.

Mai multe detalii despre eveniment vezi AICI.

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Descoperă atracţiile turistice din Moldova în cadrul Clubului Conversaţional de la ARC
Next Vino mâine la Tekwill şi află cum să creezi content viral alături de Valeriu Rascu