Află care sunt beneficiile unui schimb de experiențe pentru studenți


image

Ce ai zice de studiul în Franța, Italia, Australia, Canada, Germania, Singapore sau oriunde altundeva în lume?

Sună interesant, nu? Dar cum îți poți permite aceste programe de studii în străinătate? Aceste programe de schimb de experiență pentru studenți sunt în mod obișnuit scumpe si o adevarăta încercare.

Însă, studenții înscriși în programele de schimb de experiență au multe de câstigat de pe urma acestora. Chiar și școlile găzduitoare beneficiază de pe urma acestui program. Bineînțeles, o gazdă potențială poate îndeplini visul unui student merituos prin acordarea de burse si granturi.

Pentru a te convinge de valoarea programelor de schimb de experiență pentru studenți, iată beneficiile pe care acestea le pot acorda studenților:

– Oportunități academice diverse – nu tocmai din cauza distanței vor studenții sa călătoreasca în străinătate. Deși studenții iubesc călătoriile, studiile nu sunt întotdeauna activități de tip deplasare-distracție. În schimb, va fi o oferta de diverse oportunități pentru student. Spre exemplu, studentul poate învăța printr-o strategie diferita de cea de la școala de unde provine. De asemenea, studentul va fi expus unui mediu nou pentru învățare, care reprezintă un avantaj în ideea cunoașterii unor lucruri noi.

Cunoștințe mai bune de diferențe culturale – studiile în alte țări fac studentul să fie mai deschis la împrejurări diferite, lucru care îl determină să devină mai familiar cu oamenii și cu regiunile țării respective. Cunoașterea unei alte culturi face studentul mai deschis la minte, modelând astfel în bine personalitatea acestuia.

– Dezvoltarea personalității – participarea la schimb de experiență reprezintă deseori pentru student, prima șansă de a trăi departe de casă și îndrumările părintești. Așadar, studentul va fi nevoit să ia propriile decizii și să suporte consecințele sau să se bucure de rezultate. Cu acestea studentul învață mai multe despre viața reala, despre ce înseamnă să fii responsabil și cum inventivitatea îl poate ajuta la supraviețuire. Mulți dintre ei sunt mai încrezători, independenți, au aptitudini decizionale mai bune, își pot asuma riscuri și au definiții mai clare a scopurilor în viață.

Doar imaginează-ți, prin modelarea studenților într-o țară străina, societatea va crea o nouă generație de oameni mai maturi care pot fi capabili să creeze un viitor mai bun pentru generațiile următoare.                                                    

Sursa: www.aflacum.ro 

Facebook Comments
comments powered by HyperComments
Previous Petrece cea mai specială zi de vineri la o “Seară de film în aer liber” organizată de Voluntarii CNTM
Next Dacă ești din Comrat, participă la evenimentul ”Peer to Peer. De la Egal la Egal” și descoperă 12 grupuri de inițiativă